ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι εξιτάρει τον κόσμο με τα ριάλιτι;

Post by: 14/10/2017 0 comments

Ακόμα κι όσοι δεν τα παρακολουθούν, τα ξέρουν. Τα ριάλιτι έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα μας πριν περίπου 20 χρόνια. Παρότι δε δεχόντουσαν πάντα τις καλύτερες κριτικές κι οι απόψεις για την ποιότητα τέτοιων προγραμμάτων δίχασαν τον κόσμο, κατάφερναν και καταφέρνουν ακόμα να κάνουν “τρελές” τηλεθεάσεις.

Big brother, fame story, survivor… Για πολλά χρόνια, αυτού του είδους τα προγράμματα είχαν εκλείψει από την καθημερινότητα της τηλεόρασης στη χώρα μας, φαίνεται, όμως, πως κάνουν ένα δυναμικό “come back”. Μη ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν, το αλλαγμένο σε σχέση με το παρελθόν survivor, χτύπησε τηλεθεάσεις μέχρι και 80%!

Τι εξιτάρει τον κόσμο με τα ριάλιτι;

  • Έρευνες έδειξαν πως το “σύνδρομο της κλειδαρότρυπας” είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι εξιτάρονται με τα ριάλιτι. Τί είναι το “σύνδρομο της κλειδαρότρυπας”; Τί άλλο από την επιθυμία να παρακολουθούμε πως ζουν οι άλλοι και τί κάνουν 24 ώρες το 24ωρο.
  • Ένας ακόμα λόγος είναι πως ένα τέτοιο πρόγραμμα έχει πολύ περισσότερο σασπένς από ότι ένα σίριαλ, καθώς δεν υπάρχει σενάριο, αλλά είναι όλα αληθινά.
  • Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως κάποιοι τηλεθεατές ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που παρακολουθούν ριάλιτι μόνο και μόνο για να μην νιώθουν “σαν τη μύγα μες στο γάλα” όταν όλοι οι γύρω τους μιλάνε για τα ριάλιτι και τί έγινε στο χθεσινό επεισόδιο. Το πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, έδειξε πως δεν υπήρχε παρέα ανθρώπων, είτε στο γραφείο είτε ανάμεσα σε φίλους που να μη μιλάνε για το ποιός θα φύγει από το σόου και τί θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο. Έτσι, αναγκαστικά αν θες να συμμετάσχεις στη συζήτηση και να μην είσαι αντικοινωνικός πρέπει να παρακολουθείς κι εσύ.
  • Ένα ριάλιτι δεν είναι ένα τυχαίο πρόγραμμα. Οι παίκτες έχουν επιλεγεί προσεκτικά και με ψυχολογικά κριτήρια, ούτως ώστε να υπάρχει ποικιλία χαρακτήρων. Πάντα θα υπάρχει ο καλός κι ο κακός. Η κλίκα και οι παραγκωνισμένοι. Κι ο κόσμος ταυτίζεται. Θέλει να δει τον καλό να κερδίζει και το κακό να χάνει. Ο τηλεθεατής πωρώνεται, παθιάζεται, στενοχωριέται, θυμώνει και πανηγυρίζει για τον παίκτη ή την ομάδα που υποστηρίζει. Κάτι σα το ποδόσφαιρο δηλαδή. Κι όλοι ξέρουμε τί εστί πάθος για το ποδόσφαιρο…

Φωτό από: survivor greece news

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons