ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 τρόποι να αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με το κινητό σου.

Post by: 26/03/2015 0 comments

Σήμερα, όλο και πιο συχνά βλέπουμε ανθρώπους να τσεκάρουν διαρκώς το κινητό τους, σε γραφεία, σε εστιατόρια και μπαρ, στον κινηματογράφο, ακόμα και σε αίθουσες διδασκαλίας. Είναι μάλιστα τόσο αφοσιωμένοι στις οθόνες τους, ώστε ακόμα κι αν καίγεται ο κόσμος γύρω τους αυτοί δεν θα το πάρουν είδηση. Ή μάλλον θα το πάρουν, αφού θα αναρτηθεί στο newsfeed του κινητού τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Cisco, μέχρι το 2018, η διακίνηση πληροφοριών μέσω κινητού θα ξεπεράσει τα 15 Exabyte (1 Exabyte = 1000 δισεκατομμύρια GBs) το μήνα. Επιπλέον, οι έρευνες λένε ότι το 35% των χρηστών, κοιμούνται με το τηλέφωνο δίπλα στο κεφάλι τους ή κάτω από το μαξιλάρι τους. Αυτοί οι χρήστες, συνήθως χρησιμοποιούν το κινητό για να συνδεθούν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και για να τσεκάρουν τις αγορές, τις ειδήσεις, να δουν βίντεο κτλ. Και αν κάποτε αυτοί ήταν η μειονότητα, σήμερα τείνουν να γίνουν η πλειοψηφία. Οι νέοι είναι όλο και πιο δεμένοι με το κινητό τους και μάλιστα παθαίνουν πανικό αν το χάσουν. Οι Κινέζοι έχουν προχωρήσει σε άλλο επίπεδο, αφού έχουν ειδική λωρίδα για πεζούς που δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από το κινητό τους, ακόμα κι όταν περπατάνε.

Όμως δεν γίνεται όλη μας η ζωή να περιστρέφεται γύρω από το κινητό μας. Για αυτό είναι καλό να αλλάξουμε λίγο τις συνήθειές μας και να αποκτήσουμε μια πιο υγιή σχέση με το κινητό μας.

  1. Άφησε το κινητό στην τσέπη ή στην τσάντα σου.
    Αυτό το πράγμα με το κινητό στο τραπέζι πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να αρχίσεις να απολαμβάνεις τον κόσμο γύρω σου και όχι να είσαι κολλημένος σε μια συσκευή (τα στατιστικά λένε ότι 1500 πεζοί τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Αμερική επειδή κοιτούσαν το κινητό – και δεν συζητάμε για οδηγούς).

  2. Κλείσε τις ειδοποιήσεις
    Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σταμάτα το κάθε σχόλιο ή την κάθε φωτογραφία από το να σου αποσπά την προσοχή. Μην φοβάσαι. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν απαντήσεις άμεσα σε ένα σχόλιο ή ένα email. Αν όμως έχεις ανοιχτές τις ειδοποιήσεις, με τα εικονίδια να αναβοσβήνουν, αργά ή γρήγορα θα μπεις στον πειρασμό να τσεκάρεις τι γίνεται.

  3. Βγάλε τα εικονίδια των κοινωνικών μέσων από την αρχική σου οθόνη.
    Απομάκρυνε όλους του πειρασμούς των κοινωνικών όσο πιο μακριά γίνεται από την αρχική σου οθόνη, ακόμα κι αν δεν είσαι συχνός χρήστης.

  4. Μάθε να κλείνεις το κινητό σου.
    Ένα κλειστό κινητό μπορεί μερικές φορές να είναι το κλειδί της ευτυχίας. Είτε πίνεις καφέ με φίλους, είτε κάνεις βόλτα στην παραλία, είτε παίζεις επιτραπέζια, κλείσε το κινητό σου αν δεν περιμένεις κάποιο σοβαρό τηλεφώνημα και απόλαυσε τις μοναδικές στιγμές.

  5. Χρησιμοποίησε το κινητό σου τηλέφωνο, σαν τηλέφωνο.
    Αντί να στείλεις ένα μήνυμα ή να δεις τι κάνουν οι φίλοι σου μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook, πάρε τηλέφωνο. Η επικοινωνία σας θα είναι πιο προσωπική και οι δεσμοί σας θα γίνουν πιο δυνατοί σε βάθος χρόνου.

Αν κάνεις όλα αυτά θα αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση και με το κινητό σου και με τους φίλους σου.

Φωτό από: Nana B Agyei

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons