Ξεδιψαστικό: Συνταγή για παγωμένη λεμονάδα με τζίντζερ

Τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερο ξεδιψαστικό από μια χειροποίητη παγωμένη λεμονάδα με τζίντζερ! Έχει γεύση, άρωμα και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αναψυκτικά που καταναλώνουμε καθημερινά. Υλικά (για 4-6 μερίδες) Για το σιρόπι τζίντζερ μέλι: • 1 φλιτζάνι (250 ml) μέλι • 1 φλιτζάνι (250ml) νερό (φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο) • 115 g φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο Για την λεμονάδα: • 1 φλιτζάνι (250ml) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, σουρωμένο (περίπου 5 μεγάλα λεμόνια) • 3 φλιτζάνια (750ml) κρύο φιλτραρισμένο, εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο νερό • Πάγος για το σερβίρισμα • φέτες λεμονιού και κλωναράκια δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά) Εκτέλεση Για να κάνουμε το σιρόπι τζίντζερ μέλι: 1. Βάζουμε το μέλι και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε μέχρι το μέλι να διαλυθεί πλήρως. 2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και τυχόν χυμούς του. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. 3. Σουρώνουμε το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ, πιέζοντας τον πολτό τζίντζερ για να βγάλει όλους τους χυμούς του και έπειτα πετάτε τα στερεά υπολείμματα. 4. Ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ή βάζο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν τα βάζουμε να κρυώσει, περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Το σιρόπι θα κρατήσει στο ψυγείο μας για μία έως και δύο εβδομάδες. Για να κάνουμε τη λεμονάδα: 1. Προσθέτουμε το φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και το σιρόπι τζίντζερ μέλι σε μια μεγάλη κανάτα. 2. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια κρύο νερό (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο ισχυρή θα θέλαμε τη λεμονάδα μας). Εάν χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό δεν το προσθέτουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, έτσι ώστε να μην χαθεί το ανθρακικό. Προσθέτουμε τη βότκα, αν χρησιμοποιήσουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. 3. Βάζουμε λεμονάδα σε ποτήρια γεμάτα πάγο, από πάνω μια φέτα λεμόνι και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας. Παραλλαγές Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό με μέντα ή βασιλικό για μια διαφορετική παραλλαγή. Επίσης, το σιρόπι τζίντζερ μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνουμε παγωμένο τσάι και άλλα ποτά. Τέλος, για ένα ωραίο cocktail, θα ήταν ευχάριστο να προσθέσουμε ½ φλιτζάνι ή 125 ml βότκα.

Τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερο ξεδιψαστικό από μια χειροποίητη παγωμένη λεμονάδα με τζίντζερ! Έχει γεύση, άρωμα και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αναψυκτικά που καταναλώνουμε καθημερινά.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
Για το σιρόπι τζίντζερ μέλι:
• 1 φλιτζάνι (250 ml) μέλι
• 1 φλιτζάνι (250ml) νερό (φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο)
• 115 g φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
Για την λεμονάδα:
• 1 φλιτζάνι (250ml) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, σουρωμένο (περίπου 5 μεγάλα λεμόνια)
• 3 φλιτζάνια (750ml) κρύο φιλτραρισμένο, εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο νερό
• Πάγος για το σερβίρισμα
• φέτες λεμονιού και κλωναράκια δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για να κάνουμε το σιρόπι τζίντζερ μέλι:
1. Βάζουμε το μέλι και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε μέχρι το μέλι να διαλυθεί πλήρως.
2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και τυχόν χυμούς του. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
3. Σουρώνουμε το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ, πιέζοντας τον πολτό τζίντζερ για να βγάλει όλους τους χυμούς του και έπειτα πετάτε τα στερεά υπολείμματα.
4. Ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ή βάζο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν τα βάζουμε να κρυώσει, περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Το σιρόπι θα κρατήσει στο ψυγείο μας για μία έως και δύο εβδομάδες.

Για να κάνουμε τη λεμονάδα:
1. Προσθέτουμε το φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και το σιρόπι τζίντζερ μέλι σε μια μεγάλη κανάτα.
2. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια κρύο νερό (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο ισχυρή θα θέλαμε τη λεμονάδα μας). Εάν χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό δεν το προσθέτουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, έτσι ώστε να μην χαθεί το ανθρακικό. Προσθέτουμε τη βότκα, αν χρησιμοποιήσουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
3. Βάζουμε λεμονάδα σε ποτήρια γεμάτα πάγο, από πάνω μια φέτα λεμόνι και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.

Παραλλαγές
Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό με μέντα ή βασιλικό για μια διαφορετική παραλλαγή.

Επίσης, το σιρόπι τζίντζερ μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνουμε παγωμένο τσάι και άλλα ποτά.

Τέλος, για ένα ωραίο cocktail, θα ήταν ευχάριστο να προσθέσουμε ½ φλιτζάνι ή 125 ml βότκα.

Μοιραστείτε το άρθρο:
    SYNTAGES - HOMELY - SYNTAGH GIA KOYRABIEDES THS MAMAS FB KYRIA

    Κουραμπιέδες της Μαμάς (μια συνταγή από την Κατερίνα Βλαχοπούλου)

    13/12/2014 -

    Υλικά

    500 γρ. φρέσκο βούτυρο (εγώ κατόπιν πολλών γευστικών δοκιμών έχω καταλήξει στο Όλυμπος στο… Περισσότερα

    Μοιραστείτε το άρθρο:
      SYNTAGES  - HOMELY - SYNTAGH GIA TRAGANES, MELOMENES DIPLES FB KYRIA

      Συνταγή για τραγανές, μελωμένες δίπλες

      06/12/2014 -

      Η φίλη μας Αμαλία Αρτοπούλου, έφτιαξε μια δική της παραλλαγή σε συνταγή για δίπλες και… Περισσότερα

      Μοιραστείτε το άρθρο:
        SYNTAGES-HOMELY-GALATOPITA

        Συνταγή για Γαλατόπιτα

        29/11/2014 -

        Η γαλατόπιτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό, ό,τι πρέπει για ένα χειμωνιάτικο απόγευμα. Για τον καφέ… Περισσότερα

        Μοιραστείτε το άρθρο: