Ξεδιψαστικό: Συνταγή για παγωμένη λεμονάδα με τζίντζερ

Τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερο ξεδιψαστικό από μια χειροποίητη παγωμένη λεμονάδα με τζίντζερ! Έχει γεύση, άρωμα και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αναψυκτικά που καταναλώνουμε καθημερινά. Υλικά (για 4-6 μερίδες) Για το σιρόπι τζίντζερ μέλι: • 1 φλιτζάνι (250 ml) μέλι • 1 φλιτζάνι (250ml) νερό (φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο) • 115 g φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο Για την λεμονάδα: • 1 φλιτζάνι (250ml) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, σουρωμένο (περίπου 5 μεγάλα λεμόνια) • 3 φλιτζάνια (750ml) κρύο φιλτραρισμένο, εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο νερό • Πάγος για το σερβίρισμα • φέτες λεμονιού και κλωναράκια δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά) Εκτέλεση Για να κάνουμε το σιρόπι τζίντζερ μέλι: 1. Βάζουμε το μέλι και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε μέχρι το μέλι να διαλυθεί πλήρως. 2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και τυχόν χυμούς του. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. 3. Σουρώνουμε το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ, πιέζοντας τον πολτό τζίντζερ για να βγάλει όλους τους χυμούς του και έπειτα πετάτε τα στερεά υπολείμματα. 4. Ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ή βάζο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν τα βάζουμε να κρυώσει, περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Το σιρόπι θα κρατήσει στο ψυγείο μας για μία έως και δύο εβδομάδες. Για να κάνουμε τη λεμονάδα: 1. Προσθέτουμε το φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και το σιρόπι τζίντζερ μέλι σε μια μεγάλη κανάτα. 2. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια κρύο νερό (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο ισχυρή θα θέλαμε τη λεμονάδα μας). Εάν χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό δεν το προσθέτουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, έτσι ώστε να μην χαθεί το ανθρακικό. Προσθέτουμε τη βότκα, αν χρησιμοποιήσουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. 3. Βάζουμε λεμονάδα σε ποτήρια γεμάτα πάγο, από πάνω μια φέτα λεμόνι και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας. Παραλλαγές Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό με μέντα ή βασιλικό για μια διαφορετική παραλλαγή. Επίσης, το σιρόπι τζίντζερ μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνουμε παγωμένο τσάι και άλλα ποτά. Τέλος, για ένα ωραίο cocktail, θα ήταν ευχάριστο να προσθέσουμε ½ φλιτζάνι ή 125 ml βότκα.

Τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερο ξεδιψαστικό από μια χειροποίητη παγωμένη λεμονάδα με τζίντζερ! Έχει γεύση, άρωμα και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αναψυκτικά που καταναλώνουμε καθημερινά.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
Για το σιρόπι τζίντζερ μέλι:
• 1 φλιτζάνι (250 ml) μέλι
• 1 φλιτζάνι (250ml) νερό (φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο)
• 115 g φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
Για την λεμονάδα:
• 1 φλιτζάνι (250ml) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, σουρωμένο (περίπου 5 μεγάλα λεμόνια)
• 3 φλιτζάνια (750ml) κρύο φιλτραρισμένο, εμφιαλωμένο ή ανθρακούχο νερό
• Πάγος για το σερβίρισμα
• φέτες λεμονιού και κλωναράκια δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για να κάνουμε το σιρόπι τζίντζερ μέλι:
1. Βάζουμε το μέλι και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε μέχρι το μέλι να διαλυθεί πλήρως.
2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και τυχόν χυμούς του. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
3. Σουρώνουμε το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ, πιέζοντας τον πολτό τζίντζερ για να βγάλει όλους τους χυμούς του και έπειτα πετάτε τα στερεά υπολείμματα.
4. Ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ή βάζο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν τα βάζουμε να κρυώσει, περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Το σιρόπι θα κρατήσει στο ψυγείο μας για μία έως και δύο εβδομάδες.

Για να κάνουμε τη λεμονάδα:
1. Προσθέτουμε το φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και το σιρόπι τζίντζερ μέλι σε μια μεγάλη κανάτα.
2. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια κρύο νερό (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο ισχυρή θα θέλαμε τη λεμονάδα μας). Εάν χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό δεν το προσθέτουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, έτσι ώστε να μην χαθεί το ανθρακικό. Προσθέτουμε τη βότκα, αν χρησιμοποιήσουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
3. Βάζουμε λεμονάδα σε ποτήρια γεμάτα πάγο, από πάνω μια φέτα λεμόνι και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.

Παραλλαγές
Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό με μέντα ή βασιλικό για μια διαφορετική παραλλαγή.

Επίσης, το σιρόπι τζίντζερ μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνουμε παγωμένο τσάι και άλλα ποτά.

Τέλος, για ένα ωραίο cocktail, θα ήταν ευχάριστο να προσθέσουμε ½ φλιτζάνι ή 125 ml βότκα.

Μοιραστείτε το άρθρο:
    SYNTAGES-MARO PARASKEYOUDH-7 LAXTARISTA FAGHTA POY MPOREIS NA FTIAXEIS STO BLENDER

    7 λαχταριστά φαγητά που μπορείς να φτιάξεις στο μπλέντερ (VIDEO)

    Ούτε που φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με το μπλέντερ που έχεις στην κουζίνα σου.… Περισσότερα

    Μοιραστείτε το άρθρο:
      SYNTAGES-FOLLOWME.GR-MPROKOLO SOUFLE

      Συνταγή για Μπρόκολο σουφλέ super ελαφρύ!

      24/01/2015 -

      Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για… Περισσότερα

      Μοιραστείτε το άρθρο:
        SYNTAGES- HOMELY -LOUKANIKA ME PIPERIES

        Συνταγή για Λουκάνικα με Πιπεριές

        17/01/2015 -

        Δεν υπάρχει καλύτερος μεζές για μια μπυρίτσα, από τα λουκάνικα. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια νόστιμη… Περισσότερα

        Μοιραστείτε το άρθρο: