Σε πολλούς το ψάρι φαίνεται άνοστο. Εδώ, θα σας παρουσιάσω μια συνταγή που και γεύση έχει και νοστιμιά.
Υλικά:
– 1 ψάρι μέχρι 1 κιλό (π.χ. σφυρίδα ή λαβράκι ή τσιπούρα ή φιλέτα ψαριού ή φέτες ψαριού)
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κουτί ντοματίνια
– ½ ματσάκι μαϊντανό
– Λάδι
– 1 μπουκάλι λευκό κρασί
– Αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα (υπολογίστε αρκετή ώστε να τυλιχθεί το ψάρι 2 φορές)
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο, το χαράζουμε στην πλάτη.
2. Απλώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί. Τοποθετούμε επάνω της το ψάρι. Βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Βάζουμε το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και τα δύο σκόρδα μέσα στην κοιλιά ή στα βράγχια του ψαριού. Μπορούμε να βάλουμε και μερικά ντοματίνια ή λίγο μαϊντανό και μέσα στην κοιλιά του ψαριού καθώς και στο κεφάλι. Τα υπόλοιπα όλα χύμα σκεπάζουν το ψάρι.
3. Ρίχνουμε λάδι, κατά βούληση πάνω στα υλικά. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε το ψάρι. Δεν πειράζει αν βγουν μερικά ντοματίνια έξω από τη λαδόκολλα. Τα ξανασπρώχνουμε μέσα.
4. Ρίχνουμε όλο το κρασί βρέχοντας τη λαδόκολλα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα στους 250ο βαθμούς και για 1 ώρα στους 200ο.
6. Σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα.
Οι ποσότητες αλλάζουν ανάλογα με το πόσο ψάρι έχουμε να ψήσουμε.
Φωτό: Κατερίνα Τσεμπερλίδου