ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ψάρι μεθυσμένο

Συνταγή για Ψάρι μεθυσμένο

Post by: 20/07/2013 0 comments

Σε πολλούς το ψάρι φαίνεται άνοστο. Εδώ, θα σας παρουσιάσω μια συνταγή που και γεύση έχει και νοστιμιά.

Υλικά:
– 1 ψάρι μέχρι 1 κιλό (π.χ. σφυρίδα ή λαβράκι ή τσιπούρα ή φιλέτα ψαριού ή φέτες ψαριού)
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κουτί ντοματίνια
– ½ ματσάκι μαϊντανό
– Λάδι
– 1 μπουκάλι λευκό κρασί
– Αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα (υπολογίστε αρκετή ώστε να τυλιχθεί το ψάρι 2 φορές)

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο, το χαράζουμε στην πλάτη.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 1

2. Απλώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί. Τοποθετούμε επάνω της το ψάρι. Βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Βάζουμε το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και τα δύο σκόρδα μέσα στην κοιλιά ή στα βράγχια του ψαριού. Μπορούμε να βάλουμε και μερικά ντοματίνια ή λίγο μαϊντανό και μέσα στην κοιλιά του ψαριού καθώς και στο κεφάλι. Τα υπόλοιπα όλα χύμα σκεπάζουν το ψάρι.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 2

3. Ρίχνουμε λάδι, κατά βούληση πάνω στα υλικά. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε το ψάρι. Δεν πειράζει αν βγουν μερικά ντοματίνια έξω από τη λαδόκολλα. Τα ξανασπρώχνουμε μέσα.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 3

4. Ρίχνουμε όλο το κρασί βρέχοντας τη λαδόκολλα.

ΨΑΡΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ 4

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα στους 250ο βαθμούς και για 1 ώρα στους 200ο.

6. Σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα.

Οι ποσότητες αλλάζουν ανάλογα με το πόσο ψάρι έχουμε να ψήσουμε.

Φωτό: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons