Το καλοκαίρι στα νησιά, δοκιμάζεις ένα πιάτο και τρελαίνεσαι! Όμως η καλύτερη εποχή για Ρεβυθάδα είναι ο χειμώνας. Με ελίτσες ξυδάτες, είναι το απόλυτο όσπριο.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα περασμένα στο μούλτι
- 1 πατάτα στα δυο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λάδι
- 1 κύβο φρέσκο αν θέλουμε
- 1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 12 ώρες σε λεκάνη με νερό, τα περνάμε με 2, 3 κουταλιές σόδα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Τα βράζουμε σε χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους ή σε κατσαρόλα προσθέτοντας νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι και ένα κρεμμύδι ολόκληρο.
- Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται κατά την διάρκεια του βρασίματος.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρεμμύδι και αλέθουμε μισή κούπα ρεβύθια και την πατάτα ώστε να χυλώσει η Ρεβυθάδα.
Καλή όρεξη!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη