ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κριθαράκι Ολικής και “σάλτσα” μανιτάρια

Post by: 06/06/2015 0 comments

Ένα πανεύκολο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο! Κριθαράκι με μανιτάρια, τόσο νόστιμα, που είναι σαν να μαγείρεψες κρέας!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 πακέτο καφέ μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας: πεκορίνο ή παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε χοντρά φετάκια τα μανιτάρια και τα σκόρδα σε λεπτές φετούλες.
  2. Τα τοποθετούμε μαζί σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο λαδάκι. Τα μανιτάρι βγάζουν νερό, οπότε τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για μόνο 5 λεπτά! Καλό είναι να “κρατάνε” λίγο τα μανιτάρια, να μην λιώσουν πριν τα κατεβάσουμε από το μάτι.
  3. Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  4. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε βάζοντας από πάνω σαν σάλτσα τα μανιτάρια.
  5. Το  τριμμένο τυρί αναδεικνύει την γεύση του πιάτου.

Καλή επιτυχία!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons