Το φαγητό στη γάστρα γίνεται σκέτη λιχουδιά. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια νόστιμη συνταγή με φιλέτα μπακαλιάρου. Το μυστικό στο μαγείρεμα στη γάστρα είναι ότι τα υλικά μένουν με τα δικά τους υγρά, δεν χρειάζονται συμπληρωματικά νερό.
ΥΛΙΚΑ
-
6 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου ή κατεψυγμένου
-
7- 8 καρότα κομμένα στα 2 κάθετα
-
6-7 ντομάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
-
3-4 σκελίδες σκόρδου
-
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι πιπέρι
-
1μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
-
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στρώνουμε τις ντομάτες και πάνω τους βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα καρότα και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
2. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
3. Ανοίγουμε την γάστρα στα τελευταία 10 λεπτά για να ξεροψηθεί το φαγητό. Προσοχή, δεν θέλει καθόλου νερό.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη