Μια απλή, εύκολη, νόστιμη συνταγή με πατάτες και φρέσκο σκορδάκι για τους λάτρεις της πατάτας!
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό πατάτες
- 2-3 φρέσκα σκορδάκια
- 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι ή μπούκοβο
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
- Στύβουμε τα λεμόνια και τις περιχύνουμε.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα σκορδάκια ψιλοκομμένα
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο (Αν δεν αγαπάτε τα καυτερά, ρίχνετε λίγο μαύρο πιπέρι)
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για καμιά ώρα περίπου, ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες μας αρέσουν οι πατάτες.
- Το φαγητό αυτό μπορεί να είναι κυρίως πιάτο (είναι και νηστήσιμο)ή συνοδευτικό, να συνοδεύει λουκάνικα ψητά, μπιφτέκια ή και μπριζόλες.
- Αντικαθιστά τις τηγανητές πατάτες ή τον πουρέ
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Μαριάννα Τσεμπερλίδου