Χρόνια Πολλά! Ειδικά για σήμερα, μια πρωτότυπη εορταστική συνταγή που συνοδεύει ευχάριστα το πασχαλινό αρνί. Το κρέας συμπληρώνεται μοναδικά με αυτή την νόστιμη σαλάτα.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 1 μαρούλι μεγάλο
- 2 πορτοκάλια, την ψίχα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Για τη σως
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Αλάτι
- Μπούκοβο (προαιρετικά) ή φρεσκοτριμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμμάτια
- Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε φέτες
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει. Όταν καραμελώσει η ζάχαρη, σκορπάμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με την καραμέλα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η καραμέλα καίει πολύ.
- Ρίχνουμε το καραμελωμένο πλέον φιλέ σε μια λαδόκολλα και περιμένουμε να παγώσει και να σκληρύνει.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το καραμελωμένο φιλέ
- Χτυπάμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά της σως, μέχρι να ενοποιηθούν
- Ρίχνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα μας και τέλος σκορπίζουμε το καραμελωμένο φιλέ
Καλό Πάσχα! Απολαύστε το Πασχαλινό τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας!
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης