ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Comfort food – Συνταγή για Χαλβά Σιμιγδαλένιο

Post by: 01/08/2015 0 comments

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει μοσχοβολήσει από το σιμιγδαλένιο χαλβά της μαμάς. Ανεξαρτήτως νηστείας είναι το πιο νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά τα 3 φλ αρκούν
  • 2 και 1/2 φλ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα αν θέλετε
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βράζουμε 4 φλ. νερό μαζί με 2 ή 3 φλ. ζάχαρη και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει, προσθέτουμε 3-4 κουταλάκια κανέλα και σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή φόρμα. Γαρνίρουμε με ξυλάκια κανέλας και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Υπέροχο! Τρώγεται μόνος του ή με συνοδεία καφέ! Μοναδική λιχουδιά!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons