ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για απολαυστική Ψαρόσουπα από το Άγιο Όρος

Post by: 29/08/2015 0 comments

Τα μυστικά της υγιεινής διατροφής των μοναχών του Αγίου Όρους, σου αποκαλύπτονται για την πιο απολαυστική σούπα.

Ο καιρός, όλο το χρόνιο είναι ιδανικός για νόστιμες σουπίτσες και τι καλύτερο από μία απολαυστική και θρεπτική ψαρόσουπα. Αν και θεωρείται δύσκολη συνταγή, καθόλου δεν πρέπει να σε ανησυχεί γιατί δεν χρειάζεται να διαθέτεις το ταλέντο ενός σεφ προκειμένου να την πετύχεις. Μην τη φοβάσαι και τόλμησε με τα παρακάτω πανεύκολα βήματα να απολαύσεις μια γευστική σούπα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψάρια (της αρεσκείας σου)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 4 καρότα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες μέτριες
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ¼ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
  2. Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
  3. Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός  από τον άνηθο.
  4. Όταν βράσουν όλα καλά βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από τον μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές που τις πετάμε.
  5. Σουρώνουμε τα ψάρια και βάζουμε το καθαρό ζουμί τους σε μια κατσαρόλα. (Αν τα ψάρια είναι μικρά και έχουν λιώσει, πετάμε τα κόκκαλα και τα κεφάλια. Αλλιώς κρατάμε χωριστά το κρέας τους).
  6. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά.
  7. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
  8. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.

Η συνταγή είναι από το www.followme.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons