ΣΥΝΤΑΓΕΣ

The Foodie Revolution: Η νέα σοκαριστική τάση στο φαγητό!

Post by: 06/10/2015 0 comments

Προειδοποίηση: Ο αναγνώστης πρέπει να έχει γερό στομάχι!

Τι μαντάτα μας φέρνει η Αμερικάνικη κουζίνα; Μια νέα τάση που γίνεται μόδα- γαστρονομική περιπέτεια με συστατικά που δεν είχες σκεφτεί ποτέ! Κυρίως πιάτο με κορμό ξύλου και φύλλα που οι σεφ βρίσκουν στο χωράφι δίπλα από το δρόμο, αυγά μυρμηγκιών, ωμό γάλα, ζωντανά έντομα και άλλες… λιχουδιές! Αυτά όλα σερβίρονται κοστίζοντας μια περιουσία, στα πλαίσια του Foodie Revolution!

Λεπτομέρειες διαβάσαμε στο βιβλίο της Dana Goodyear, με τίτλο Anything That Moves” (Οτιδήποτε Κινείται – μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.amazon.com/Anything-That-Moves-Renegade-Fearless/dp/1594488371), όπου σημειώνονται παραστατικές περιγραφές των  συνταγών, της εκτέλεσής τους, της γεύσης των παράξενων γευμάτων..

Τα σοκαριστικά υλικά από τα μενού των “Foodie Revolution” σεφ

  • κρέας σκύλου
  • σάλπιγγες βατράχου
  • κρέας αλόγου
  • έντερα από καβούρια
  • σπλήνες ζώων
  • μέδουσες
  • ωμό γάλα
  • μυρμήγκια
  • ζωντανά έντομα
  • στάχυα
  • ξύλο
  • στάχτη

 

Η συγγραφέας έχει δοκιμάσει μερικά από αυτά τα πιάτα, ώστε να μπορεί να εκφέρει τη δική της άποψη για το θέμα. Μάλιστα σημειώνει πως η κατανάλωση του ωμού γάλακτος για παράδειγμα, ενδεχομένως να ευνοούσε περισσότερο τον οργανισμό μας και πως η χρόνια κατανάλωση παστεριωμένου γάλακτος έχει οδηγήσει σε αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η Goodyear έχει φροντίσει να παρουσιάσει όλες τις οπτικές για το ζήτημα, ζητώντας την τοποθέτηση ιδιοκτητών εστιατορίων, οικολόγων, εντομοφάγων, κριτικών γαστρονομίας κτλ. Αυτή η μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική, πραγματεύεται συνταγές με κάνναβη, με μέρη σώματος ζώων που κινδυνεύουν επίσημα από εξαφάνιση, με διάφορα έντομα (ζωντανά ή μη), με κατανάλωση αίματος, με στάχτη και στάχυα ως γαρνιτούρες…  Αφήνω δε, ασχολίαστη την κατανάλωση κρέατος σκύλων..

Το παράξενο είναι πως αυτή η ιδιόμορφη γαστρονομική τρέλα απλώνεται με γρήγορους ρυθμούς: ήδη τιμάται σε Χαβάη, Λας Βέγκας και συνεχίζει να αποκτά πιστούς “θαυμαστές”, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ScienceDaily και Forbes. Λέτε να φτάσει και στην Ελλάδα;!

Και αν ναι, θα δοκιμάζατε ποτέ κάποιο πιάτο, από περιέργεια, έστω και δωρεάν;

Φωτό από: www.sodahead.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons