ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για το καλύτερο αμερικάνικο μπέργκερ

Post by: 21/01/2017 0 comments

Δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι τη Νέα Υόρκη για να δοκιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο μπέργκερ με τη “μυστική” σάλτσα, που σερβίρεται στο διάσημο μπεργκεράδικο Shake Shack και εξυμνείται από τους καλύτερους food bloggers του κόσμου. Με την παρακάτω συνταγή, η “δουλειά” θα γίνει μια χαρά και στα μέρη μας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λαιμό
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Shack Sauce
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 8 φέτες ντομάτα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 φέτες τυρί κίτρινο
  • χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μπιφτέκια πάχους 5 εκ. περίπου. Αλατοπιρώνουμε και τις δύο πλευρές τους.
  2. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε τα ψωμάκια. Απλώνουμε στο κάτω μέρος τη σάλτσα και τοποθετούμε από πάνω από ένα φύλλο μαρουλιού και 2 φέτες ντομάτας.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και τα πιέζουμε ελαφρώς με μια επίπεδη σπάτουλα. Τα ψήνουμε μέχρι να σχηματιστεί κρούστα και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη προσθέτοντας από πάνω μια φέτα τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Τα μεταφέρουμε στα ψωμάκια και τα σερβίρουμε αμέσως.

Για τη σάλτσα Shake Shack

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 4 φέτες αγγουράκι τουρσί
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons