ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για το ασυναγώνιστο Red velvet κέικ

Post by: 15/10/2016 0 comments

Συνταγή για το πολύ δημοφιλές αμερικάνικο red velvet cake με το υπέροχο κόκκινο χρώμα και μια μοναδική κρέμα. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

 

Για την κρέμα

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 βανίλια

 
SYNTAGES-ARTTABLE-RED-VELVET-KEIK2
Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το κόκκινο χρώμα.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ενσωματώνουμε και το κακάο με το κόκκινο χρώμα από το πρώτο μπολ.
  3. Ρίχνουμε εναλλάξ στο μπολ αλεύρι, ανακατεμένο με τη σόδα και ξινόγαλο ανακατεύοντας απαλά. Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξίδι.
  4. Βουτυρώνουμε δύο μέτρια ταψιά και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  6. Δοκιμάζουμε μπήγοντας τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού στο κέικ- αν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε απαλά.
  8. Συναρμολογούμε το κέικ: τοποθετούμε το ένα κέικ επάνω στο άλλο και ανάμεσά τους λίγη από την κρέμα σαν σάντουιτς. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την κρέμα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να σφίξει πριν το κόψουμε για το σερβίρισμα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons