ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτσάκια με βάση μελιτζάνας

Post by: 30/01/2016 0 comments

Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα πιτσάκια, όχι με ζυμάρι αλλά με βάση μελιτζάνας! Εδώ σας δίνουμε μια απλή συνταγή για ένα καλοκαιρινό, γεμάτο γεύση και χρώμα ορεκτικό. Πειραματιστείτε και προσθέστε υλικά ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 μέτριες μελιτζάνες (κατά προτίμηση φλάσκες)
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρια, κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι φυλλαράκια βασιλικού
  • ¼ φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

SYNTAGES-ARTTABLE-SYNTAGH-PITSAKIA-ME-VASH-MELITZANAS1
Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. περίπου. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μοιράζουμε πάνω στις  μελιτζάνες τη ντομάτα, το σκόρδο και τέλος τη μοτσαρέλα. Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί  χρώμα.
  4. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες γαρνιρισμένες με τα φυλλαράκια βασιλικού.

Πηγή: www.arttable.gr

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons