ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματοσαλάτα με φρέσκα σύκα και μπλε τυρί

Post by: 03/10/2015 0 comments

Στην κουζίνα, ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να φτιάξει κανείς με ώριμες, γλυκές ντομάτες είναι οι σαλάτες. Σε αυτή τη συνταγή δοκιμάζουμε έναν πρωτότυπο και πεντανόστιμο συνδυασμό με φρέσκα σύκα, μπλε τυρί και ψημένο κουκουνάρι που δίνουν μια ξεχωριστή γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φρέσκα σύκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 30 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί το ξύδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε ελαφρά.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, κουνώντας το τηγάνι, μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς (περίπου 2 λεπτά).
  3. Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας σε ένα μεγάλο πιάτο και σκορπίζουμε από πάνω το σύκο και του κουκουνάρι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το θυμάρι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση.

 

Πηγή: www.arttable.gr

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons