ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

Post by: 24/06/2017 0 comments

Λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα για περισσότερη γεύση. Συνοδεύστε τα με πιτούλες και γιαούρτι, φτιάξτε και μια ωραία σαλάτα και απολαύστε τα!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση
1. Σε ενα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
2. Βάζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να μαριναριστούν καλά τα υλικά.
3. Περνάμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ξυλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 12-14 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Στη μέση του ψησίματος τα αλατοπιπερώνουμε.
4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons