ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για Ριζότο με σαφράν (αλά Μιλανέζε)

Post by: 16/09/2017 0 comments

Το σαφράν είναι αυτό που χαρακτηρίζει αυτό το κλασικό ιταλικό ριζότο, πιάτο-σύμβολο της πόλης του Μιλάνου, δίνοντάς του το κιτρινωπό χρώμα και ένα ιδιαίτερο άρωμα. Μια must συνταγή για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, ιδανική για ένα επίσημο δείπνο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας σαφράν
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 μικρά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 60 γρ. μεδούλι από μοσχαρίσιο κόκαλο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό με το σαφράν σε μέτρια φωτιά. Τον διατηρούμε ζεστό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί, περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 16 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό (1/2 φλιτζάνι κάθε φορά) και ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (αλλά να κρατάει λίγο στο δόντι).
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μεδούλι (αν χρησιμοποιούμε) και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons