ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πατάτες ψητές με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο

Post by: 21/10/2017 0 comments

Μια υπέροχη συνταγή, απλή και εύκολη, για ολόκληρες πατάτες ψημένες στο φούρνο με τη φλούδα τους. Ένα τέλειο συνοδευτικό, που μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ιδανικό κυρίως πιάτο, αφού μπορούμε να διαλέξουμε μεγαλύτερες πατάτες και να τις γεμίσουμε με ό,τι τραβάει η όρεξή μας.

Υλικά  (για 4 άτομα)

  • 8 μέτριες πατάτες, όμοιες περίπου μεταξύ τους
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα τύπου Philadelphia (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι χοντρό & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με μια μικρή βούρτσα χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
  2. Τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε την καθεμία ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας και τον φούρνο).
  3. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, με το σκόρδο, τον άνηθο, το τυρί (αν χρησιμοποιούμε), το ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι.
  4. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ανοίγουμε στη μέση και μοιράζουμε στο άνοιγμα το περιεχόμενο από το μπολ. Τις σερβίρουμε ζεστές με το αλουμινόχαρτο ή χωρίς αυτό.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons