ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μυδοπίλαφο με μάραθο και ούζο

Post by: 05/08/2017 0 comments

Ένας από τους νοστιμότερους τρόπους για να μαγειρέψουμε τα μύδια. Δώστε προσοχή στο καλό καθάρισμα των μυδιών και προσθέστε το μάραθο στο τέλος για να έχει όλα τα αρώματα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια (ή κατεψυγμένα με μισό κέλυφος)
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 ½ σφηνάκι ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αν τα μύδια είναι φρέσκα τα πλένουμε καλά, τραβάμε να φύγει το γενάκι και τα τρίβουμε καλά με βουρτσάκι ώστε να είναι πολύ καθαρά. Αν, ενώ τα πλένουμε, κάποια ανοίξουν, τα πετάμε.
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το ούζο και ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Βγάζουμε με μια τρύπια κουτάλα τα μύδια σε ένα πιάτο.
3. Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το ρύζι, τον ζωμό, αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να στύψει και να μαλακώσει το ρύζι. Χρειάζονται περίπου 15-18 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
4. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος και το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον άνηθο, το μάραθο και τα μύδια. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons