ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για Μοσχάρι γιουβέτσι

Post by: 14/10/2017 0 comments

Τo τέλειο κυριακάτικο φαγητό που λατρεύουν όλοι μικροί και μεγάλοι. Αυτό ενώνει την οικογένεια γύρω από το τραπέζι και της δίνει δύναμη να ξεκινήσει την εβδομάδα που έρχεται. Την ίδια μαγική ικανότητα έχει ακόμα και αν το επιλέξετε για μια οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι σπάλα, κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή 250 γρ. ντοματάκια, τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη, την πάπρικα και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 1/2- 2 ώρες (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του κρέατος), προσέχοντας πάντα να προσθέτουμε βραστό νερό αν χρειαστεί. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και αλάτι.
  2. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε το απαραίτητο ζεστό νερό που χρειάζεται ώστε να βράσει το κριθαράκι και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί, το οποίο βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού το κρέας βράσει για 4-5 λεπτά ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.
  3. Το αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, προσέχοντας να είναι αρκετά ζουμερό γιατί το κριθαράκι πίνει γρήγορα τα υγρά του φαγητού. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: artable

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons