VIDEO

Το νόημα και η αποστολή της ζωής μας. (VIDEO)

Post by: 22/12/2016 0 comments

Πόσες φορές μέσα στον χρόνο σκεφτόμαστε το τι ζητάμε από τη ζωή μας και τι τελικά ζητάει, εκείνη από μας; Πόσες φορές μας μπαίνουν αμφιβολίες με τη μορφή ερωτήσεων του τύπου «γιατί είμαστε εδώ; Πού πάμε; Κάνουμε αυτό στο οποίο ο εαυτός μας μπορεί να αφοσιωθεί; Μήπως έχουμε χάσει κάποιο επεισόδιο;». όλα αυτά, προσπαθεί να τα βάλει σε μια σειρά ο Brendon Burchard.

  • Δε χρειάζεται να είσαι ή να γίνεις ένα συγκεκριμένο πράγμα. Ο Burchard μας λέει πως η ιστορία έχει προχωρήσει με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε ο σημερινός άνθρωπος, να μην μπορεί να είναι μονομερής και να μην πρέπει να είναι κιόλας. Πολλοί άνθρωποι αφιερώνονται με πάθος σε πολλά και διαφορετικά πράγματα χωρίς αυτά, να έχουν απαραίτητα κάποια σχέση μεταξύ τους. Θέτει πολλά παραδείγματα ανθρώπων που μπορεί να έγιναν γνωστοί για ένα πράγμα όμως, δεν έκαναν μόνο ένα πράγμα. Ντα Βίντσι, Αϊνστάιν και άλλοι μεγάλοι άνθρωποι, δεν ήταν καθόλου μονομερείς.
  • Ένα «πλάνο» για όλα και όχι πολλά «πλάνα» για ένα πράγμα. Η ζωή μας είναι από μόνη της πολυδιάστατη. Υγεία, φιλίες, σχέσεις, επάγγελμα, χόμπι και ελεύθερος χρόνος κτλ. Χρειάζεται να κοιτάξουμε όλη μας τη ζωή και να βρούμε τα βασικά πράγματα που μας οδηγούν στο πώς ζούμε και χρειάζεται απλά να τα βελτιώσουμε. Αν σε κάθε πτυχή της ζωής μας σκεφτόμαστε τη βελτίωση, τότε σιγά-σιγά αναδύεται η «αποστολή» μας. Το νόημα της ύπαρξής μας.
  • Βγες έξω και μάθε να ερεθίζεις το μυαλό σου. Ποτέ η αλήθεια δεν κρεμάστηκε από το χέρι ενός αδιαλλάκτου, έλεγε ο αισιόδοξος Φρίντριχ Νίτσε. Έξω από το κουτί να σκέφτεσαι. Τι και αν το ακούς συνεχώς αυτό πλέον –μιας και έχει γίνει της μόδας- πολλές φορές το ξεχνάς. Παρατήρησε τι συμβαίνει. Πώς να βρεις την/τις αποστολή/αποστολές σου όταν δεν εκτίθεσαι στο εξωτερικό περιβάλλον; Είναι σα να αρνείσαι στον εαυτό σου την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Να εκτίθεσαι σε ευκαιρίες και ας μοιάζουν στην αρχή και με «κινδύνους».
  • Ακολούθησε τα ενδιαφέροντά σου. Ο «επαγγελματισμός» κάνει καλό μόνο στο ωράριο που πρέπει να τον «συναντάς». Αν είσαι «επαγγελματίας» εκτός αυτού, τότε μάλλον θα έχεις προβλήματα με τη ζωή. Οι ιδιότητές σου, δεν πρέπει να ρουφάνε τον εαυτό σου. Ο εαυτός σου πρέπει να είναι μεγαλύτερος από αυτές. Γίνε λοιπόν, ερασιτέχνης. Ακολούθησε τα πάθη σου και τις αρέσκειες που έχεις καθώς αυτά και αυτές, συνιστούν τις κλίσεις σου.
  • Τολμηρός στις αλλαγές: Δε θα γίνεις «πρίγκιπας» αν δε γίνεις πρώτα… βάτραχος. Τι κάνει ο βάτραχος; Αναπηδά από σημείο σε σημείο. Χρειάζεσαι ευελιξία. Να μην έχεις άγχος και εμμονές που σε καθηλώνουν σε ένα πράγμα. Για να σκεφτείς έξω από το κουτί, οφείλεις να είσαι ευέλικτος. Να μπορείς να αλλάζεις πορεία χωρίς να ψάχνεις αν αυτή η πορεία είναι λογική. Δέξου το απρόβλεπτο και δες το σαν πρόκληση. Κάποιοι αλλάζουν επάγγελμα εύκολα επειδή είναι ανεκτικοί σε αλλαγές. Αλλάζουν ζωή επειδή έχουν δύναμη να το κάνουν, δεν είναι αυτό «υποχώρηση». Να εθιστείς στις δοκιμές και στις αλλαγές.
  • Βοήθησε ανθρώπους. Στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, ειδικά όταν μάθεις να δίνεις (προνόμιο των ισχυρών ανθρώπων) θα βρεις ποιός είσαι σε σχέση με τους άλλους. Θέλεις να στηρίζεις και να βοηθάς ανθρώπους; Τι τους λες; Τι τους παρέχεις; Ποιά πράγματα κάνεις με ευχαρίστηση γι’ αυτούς; Αυτά τα πράγματα που τους δίνεις απλόχερα και εύκολα, χωρίς να ζητάς καν ανταμοιβή, είναι αυτά που έχεις άφθονα. Αυτά που έχεις άφθονα, είναι αυτά που καθορίζουν την/τις αποστολή/αποστολές σου.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons