VIDEO

4 Tips για να είμαστε πιο παραγωγικοί! (VIDEO)

Post by: 06/10/2016 0 comments

Μετά από τη διατήρηση της υγείας μας και βέβαια, της διάθεσής μας, ένα από τα πολύ σημαντικά πράγματα που μας αφορούν , είναι η διατήρηση της δημιουργικότητας και παραγωγικότητάς μας. Αναφορικά με τη δημιουργικότητα, μπορούμε να πούμε πως είναι ο κρίκος που συνδέει την σωματική με την ψυχική υγεία. Η Marie Forleo, έχει κάποιες ιδέες για να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την ενέργεια πάνω στη δημιουργία.

  1. O χρόνος ως σύμμαχος ή αλλιώς… υπομονή

Οι παραγωγικοί άνθρωποι, δεν κοιτούν τον χρόνο σαν απειλή και σαν εχθρό. Επειδή έχουν ένστικτο δημιουργικό, κοιτούν να απολαύσουν τη δραστηριότητά τους. Ξέρουν επίσης οτι για να βελτιώσουν αυτά που θέλουν και να τα ολοκληρώσουν όπως εκείνοι νομίζουν, απαιτείται χρόνος και όχι «άγχος διεκπεραίωσης». Οι ίδιοι άνθρωποι, δεν είναι τυχαίο οτι έχουν και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μέλλον!

  1. Δεν αλλάζουν πρωινές συνήθειες…ο κόσμος να χαλάσει

Το «πώς» θα ξυπνήσεις παίζει σημαντικό ρόλο. Ο εγκέφαλος εκείνη τη στιγμή, είναι καθαρός και ζητάει να του δώσεις τον «ρυθμό» της μέρας. Το πρωί λοιπόν, οφείλεις να το έχεις σαν κάτι ιερό. Η Forleo επιμένει στο κομμάτι που αφορά την μη τροποποίησή του. Για να μπορείς να έχεις την ευελιξία στο υπόλοιπο της μέρας, το πρωί πρέπει να το έχεις για τον εαυτό σου. Δε χρειάζεται βέβαια να πούμε οτι καλό είναι να κάνεις ό,τι πιο χαρούμενο γίνεται!

  1. Άσκηση

Όλες οι έρευνες έχουν δείξει οτι η γυμναστική δεν γυμνάζει μόνο το σώμα αλλά και βελτιώνει και την εγκεφαλική λειτουργία, τη διάθεσή μας και την ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε. Αν τα αθροίσετε, θα βρείτε όλη τη μαγιά της δημιουργικότητας. Η κίνηση γενικά, μπορεί να μας διδάξει πολλά περισσότερα πράγματα από οτιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε την υπομονή, την αντοχή στην κόπωση και στην αποτυχία. Μετά από αυτά, η Forleo προτείνει ανεπιφύλακτα την σωματική άσκηση για – τουλάχιστον – μισή ώρα την ημέρα.

  1. Αυτοσυγκέντρωση

Η αυτοσυγκέντρωση είναι το κλειδί για να είσαι δημιουργικός. Αν είσαι του «σταμάτα-ξεκίνα» και αφήνεις να σε επηρεάζει οτιδήποτε που τελικά σε διακόπτει, τότε στο τέλος θα επικρατήσει η διακοπή. Είναι κυρίως ζήτημα «συναισθηματικής πειθαρχίας» και ικανότητα να μάθεις να γίνεσαι αφηρημένος. Ακριβώς έτσι. Όταν κάνεις κάτι, αφιερώσου σε αυτό, «υπνωτίσου» από αυτό και όταν «ξυπνήσεις» ασχολείσαι με τα υπόλοιπα! Επικεντρωνόμαστε στο σημαντικό και μετά, διασκεδάζουμε με τις λεπτομέρειες!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons